The Black Book (Review)

THE BLACK BOOK
Raja Otek
Cukong Press
327 mukasurat

sebenarnya aku baru je habis bahagian pertama buku ni, tapi aku nak tulis jugak pasal buku ni. buku ni terbahagi pada 5 bahagian macam ni.

BAHAGIAN 1: Pemikiran, Pengetahuan dan Pendidikan; Media dan Buku.
– Bawah tajuk ni ada 30 topik

BAHAGIAN 2: Politik dan Ekonomi.
– Ada 33 topik

BAHAGIAN 3: Agama dan Bangsa Candu Rakyat Bawahan.
– 27 topik diperkatakan.

BAHAGIAN 4: Manusia dan Kemasyarakatan
– ada 27 topik

BAHAGIAN 5: Pemikir dan Falsafah
– 10 topik

BAHAGIAN 6: Anarkisma
– 12 topik.

hmmm… memang jenuh le nak jamah dan hadam. banyak isu yang diperkatakan dari sekolah, sistem, monarki, fast food, parti politik, agamawan, parti politik berlandaskan agama, anti fasis, toleransi nasional, direct acrion bla..bla… sepanjang yang aku baca, banyak isu yang biasa kita fikirkan, isu yang buat kita nilaikan semula, isu yang tak terfikir oleh kita. kadang-kadang aku rasa buku ni macam wake-up call untuk aku.

paling aku suka, buku ni sangat santai macam kau tengah berbual dengan seseorang, bahasa pasar dan kesat! penulis buku ni tak le pulak macam memaksa tapi menyuruh kau berfikir/melihat dari sudut yang berbeza untuk senario tempatan.

aku rasa berbaloi dengan jumlah yang dibelanjakan. serius, aku recomment buku ni! ok, aku nak sambung bahagian 2 pulak…

Review dari Alang Rix12049465_1690992137781575_932159294851948652_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s