Kritikan Mulia pada FUTUHAT#1 

image

Kritikan Mulia pada FUTUHAT#1 

Baru bace sendikata dah macam skema nak acah2 nk menimba ilmu bagai macam ilmu bagai…dah tu buat ape ko keluarkan zine yang acah acah dh penuh ilmu ni….hmmmmm…..sorilah kalau ayat ayat cinta pintal buih nih….teringat zaman scoin berduet dengan jalil hamid lagu ranggila taman astakona. 

Mata yang ditutp 

Bace je bab ni dah macam masuk kt alam Twilght zone mase zaman sekolah dulu…..hek eleh…pastu nk cerite pasal fremasoon,dajjal, pastu mengaku ko bekas penagih kisah fremason dari silibes Jakim….hahahahha….tp oklah kau dh bertaubat…hahahhah..Pastu asik pakai ayat standert arabik lebih menampakkan penulisan ko inil lebih dekat dgn islam dan pendedahan hanya kpd islam sahaja.Ape….ko ingat tuhan tu milik org islam jeke….hmmmm tapi isi cerite ni aku bagi 3.5 /5 bintang….power bro… 

Dari tanah terjajah syria 

Bab ni sekali tengok dh macam cerita esok nak kiamat je….hmmmm maleh aku nk bace…..glah mampos kalo esok nk kiamat pon…..sikit pon gua tak heran…..sekarang ni bukan zaman menari berterbangan bersama yahanana yabana nirvana taman astakona, zaman ni zaman perang….tp perang bukan perlu di tempat orang kalau tempatkau masih tunggang langgang….xyah kalot cerita tentang mujahidin,revolusi, isis disana…..patut kau ceritakan tentang di bumi kau sendiri..bukan selfish, tapi untuk mengajar agar jangan bercharity simpati bagai.Camne kau nk tahu tentang kesusahan kalau kau x merasai akan kesusahan itu….. 
SEBENARNYE aku buat ulasan camni sebab aku malas nak membace cerita, tapi aku bace tajukje….hahahhahhha……gempak tak kiteorang kritik tanpa membaca…..tp bab ni memang aku kene bace kendian sbb tajuk klishe..bukan aku menilai tajuk, tapi aku meluat tajuk skema gaban.hahahhah…papepon…..bab ni memang penting dan perlu difokuskan pada masa masa yang tertentu kerana isi dari kisah begini bukan suka suka diletakkan dalam zin bermaruah ini. 

RAKYAT INGIN KHALIFAH 

Bab ni memang poyo die solah nak bgtau yang dia ada membuat jangkaan tentang masa akan datang…hekeleh…acah2 hebat….woiiii…..cukong lagi gempak lah sial…..pasaltu xde orang boleh kritik lagi cukong….hmmmm dahlah…malas nk layan buku pak arab tiruan ni….pastu bajet alim konon gune hadis nabi tu nampak lebih berfakta dan kukuhlah…..hek eleh, kalo camtu baik ko fotostatje hadis sohih bukhari, pastu ko bukukan zine demi zine….hmmmm..pastu las las berdoa macam orang paraniod…hmmm 
Pepahal pon isi cerita ni memang panas …meletpp dan kebabombastik dan tidak berastakona melayan lancapan minda syok sendiri….kite orang  bagi 3.6/5 bintang tanpa seggan silu sebab ko xleh lawan cukong press yang telah menggugat DuborPress…power beb…yang penting lu jgn bercinta dgn mutalib duborpreng. 
Parti Politik Islam dan demokrasi. 
Malas nak komen sebab xminat….weekkkkk 
1.3 bintang je sebab die dh bagi ilmiah dari penulisan lain. 

Tentang Sufi 

Woi faker ape main tulis standed pipiapong ni…ni mesti aponglisme dh meresap ke benak ko….pastu nk suruh orang email , pastu nk bace, pastu three……….hahahhhaha………….ni aku kasi 3.8/5 bintang sebab teknik penulisan di pelajari dari neon tertib….. 

Yang lain….malas nak komen sebab letih nk komen sbb xde gamba m.nasir tengah main jet-jet semut… 

Yang lain kiteorang malas nk sharekan…sebab kalo sesape nak boleh lah dapatkan zine dari kolektif kidal… 

Ayat rumusan 

Ape pulah sedih pasal kawen dowh….memanglah dgn fikiran murni…dah tu nak buat ape lagi…tel to papa bro…hmmmmdahla  nasib baik kulit cover x kuning sultan…kalo tak pasti aku akan mengantuk… 

Pepahal pon ini adalah antara zine pilihan pembukaan 2016 untuk di jadikan detik kelahiran semula. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s