JPJ SIAL (kes pertukaran nama pemilik kenderaan)

Hari ni admin nak buat pertukaran nama pemilik kenderaan. Dah empat hari aku call JPJ dengan puspakom, memang macam pukimak tak angkat LANGSONG!! kalau kau rasa aku tipu kau try la, lepas tu tadi pagi JPJ pukimak ni angkat call(terangkat kot), aku pun tanya boleh tak nak tukar nama tak pergi puspakom dulu sebab owner nak balik Iran dah esok, so takut tak sempat puspakom sebab puspakom kene booking dulu, kalau tak booking lepas kul 5 baru kau pergi beratur(macam pukimak) lepas tu operator JPJ tu kata BOLEH! Bagi thumb print owner asal dulu.. So aku biar la owner kenderaan pegi .. Lepas tu aku dapat call dari owner kata JPJ kaunter kata tak boleh, kene puspakom gak dulu.

Ok aku dah mula panas dah…aku pun terus turun hadap jem petang ni pergi JPJ petaling jaya, aku pun tanya benda yang sama, sambil lewa dorang cakap sambil gelak2 “tak boleh cik, tak boleh cik, tak boleh cik, tak boleh cik”, geram lah aku, aku cakap kenapa aku kata boleh sbb call center kata boleh, aku pertikaikan call center dorang macam pukimak, dorang masih gelak2 kata “tu salah call center bukan salah kita” sambil gelak2 lagi dengan kawan sebelah dia, oleh sebab dah tak tahan aku sound la terus, “abes call center tu buat sial apa kalau tak guna? Dah la 4 hari call ta berangkat” sambil aku cabar sorang gemok kat kaunter yg suka gelak tu call dorang punya call centre sekarang jugak aku nak tgok dorang angkat tak angkat?? Muka dia dah berubah dan ta jawab pun semua soalan aku, balik2 cakap tak boleh tak boleh tak boleh, dua tiga orang lelaki dari kaunter lain dah mula bngun dtg kat kaunter yang aku tanya.

Dan last aku tanya memang dah tak boleh langsung ??? Dorang pun jawab tak boleh. Terus aku bangun aku pandang owner kereta aku cakap translate dari english “dah tade jalan lain la, rasuah jela yang boleh” lepas tu si gemok yang rupa hodoh pakai spek mata putih2 kaunter 2 tu cakap “jangan cakap macam tu cik”, aku dengar aku terus tinggikan suara lagi “rasuah konfem boleh punya, tak payah susah2, bukan tak pernah jadi(sambil tepuk tangan menganjing) terus semua dkt kaunter pandang aku, pastu musibat yg dekat belakang dari kaunter lain pun acah2 hero tengking aku “woi! Kau sini!” Sambil aku berjalan keluar pintu bertepuk tangan dan tunggu mamat acah hero depan pintu.. Tak keluar pun, yg peliknya aku sebut perkataan rasuah banyak kali semua melenting tuuuuuu! Terasa ke JPJ?

Kalau korang nak kan kepastian pergi la minta tgok cctv JPJ petaling jaya jalan sultan tu, ada tak staff dorang yang tengking customer? Kih kih kih… Nak berurusan dengan jabatan awam ni 3 benda je laju, bayar saman, bayar cukai, bayar bill… Lain semua susah….kih kih kih

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s