Manusia Tamak dan Majlis Fucktua

Zakat ni sebenarnya kenape ade zakat harta dan zakat pendapatan? Agaknya kalo dah kadar kiraan gaji minima yang sepatutnyadimiliki orang pekerja itu adalah majority lebih dari 70% rakyat Negara, dimanakah logiknya zakat pendapatan? Zakat pendapatan ni di potong memalui taksiran tahunan purata gajikan, abih tu kalau  orang itu hanya merasa tinggi sewaktu bayaran bonus sebelum pemotongan cukai LHDN, maka pemotongan zakat pendapatan itu memang tak patut, Tak kire lagi dengan zakat fitrah yang kebanyakan dah jadi zakat fitnah sebab manusia yang memfitnahkan ini semua.
Zakat fitrah boleh jadi zakat fitnah  kerana cerita tentang penyalahgunaan wang zakat sering kedengaran, tapi xdelak kite dengar  FITNAH  FITRAH itu dikeluarkan FUCKtUA haram berzakat Fitrah pula.Mkin kerana ini melibatkan keuntungan maka pengharaman itu menjadi segan silu.Tapi pengharaman jual cd cetak rompak,takbayar hutang PTPTN ,elak cukai cepat sahaja Majlis FUCKTUA  ni membelek hadis untuk menjatuhkan haramnye perbuatan itu yang sebenarnya merugikan pemerintah ZALIM.
Kefahaman menunaikan zakat mkin perlu di ajarkan semula pada pemerintah,bukannya pada rakyat yang membayar cukai.Pembayarcukai adalah orang yang pandai carik duit dan pemerintah adalah orang-orang yang pandai perabiskan duit, bila semakin tamak mane ade pernah cukup,akhirnya digandakanlah lagi ketamakan itu dengan sifat persaingan,irihati dan perangai DAJJAL.Terus terang aku cakap bagi aku prinsip asas nak jadi kapitalis kenelah TAMAK,ZALIM dan PUKIMAK.

T.K

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s